The Empire Project, Ekavart ile gerçekleştireceği yeni sergi işbirliğini duyurmaktan gurur duyar. Bu birliktelik kapsamında, 4.sü gerçekleşecek olan Bashibazouk (çev. Başıbozuk ) grup sergisi, kurucu sanatçılarının yeni eserlerini sergileyen ve aynı zamanda yeni yetenekli isimleri de vurgulayan bir grup şovu. Dördüncü seride öne çıkan sanatçılar arasında Mehmet Güleryüz, Can Pekdemir, Emin Altan ve Çınar Eslek 'in yeni ve daha önce sergilenmemiş eserleri de yer alacak.
Bashibazouk serisinin bu son bölümüne ismini veren, "İnsana dair hiçbir şey bana bîgâne olamaz."; başlığı Terence'ın M.Ö. 165 senesinde yazdığı eşsiz oyunu "The Self-Tormentor" dan bir alıntı. Tarih boyunca John Donne, Karl Marx ve Michel de Montaigne gibi önemli düşünürlerin yapıtlarına büyük ilham olan bu cümle; sergide yer alacak çalışmaların ortak zihninin kapısını açan anahtar oldu. Temelinde zihinsel olduğu kadar, hem fiziksel hem de entelektüel bir bütünün yadsızlığı: salt, insan olma durumu hali. Tetikte durmayan, tarafsız, vaaz vermeyen, mamafih dünyadan bıkmış ve bezgin enerji ye de sahip bu hal, hepimizin acısını çektiği varoluşsal insanlık durumunun, biz -insan olmayana kadar devam edeceğini vurguluyor.
Bashibazouk, Osmanlı Ordusundaki düzensiz, gönüllü askerlerden oluşur, düşmanı korkutan ve izci/gözcü görevleri yapan Bashibazouk'lar 19. Yüzyılda, başına buyruk tavırları yüzünden, Osmanlı İmparatorluğu tarafından bertaraf edilmiştir. 20. Yüzyılda Belçikalı karikatürist Hergé karakterlerinin ağızında küfüre dönüşen Bashibazouk, güncel kültür sahnesinde insanlık haline, sanatçılarının keşfeden, zorlayan, yer yer korkutan ve risk alan yapıtlarının doğası sebebiyle, Bashibazouk kelimesinin çağrışımlarına bir atıf niteliğindedir.
Önceki Bashibazouk sergilerinde yer almış sanatçılar: Filliposs Tsitsapoulos, Ali Taptık, C.M. Kösemen, Yuşa Yalçıntaş ve Deniz Üster.